Regelmatig krijg ik CliĆ«nten die aangeven dat ze druk in hun hoofd zijn. Druk in je hoofd zijn is geen makkelijk proces om te stoppen. Het is een proces van discipline. Ze is de derde in korte tijd die met dit gegeven komt…

Ze is een vooruit planner. Ze plant graag de dingen vooruit en is soms teleurgesteld wanneer het niet zo gaat als uitgedacht. En dan word daar weer over nagedacht. Ze stopt dus van alles in haar denken wat niet stuurbaar is. Dan worden er allemaal scenario’s uitgedacht.

Ik vraag aan haar dus jij kunt de toekomst voorspellen “NEE!!!!” Dat kan ik niet is haar reactie. Maar je denkt van alles uit en koppel daar mega veel uitkomsten aan. Klopt wordt er gezegd.

Hoe krijg je nou een hoofd voor een deel leeg? Helemaal leeg kan niet 1.2.3….dat vergt discipline en mediteren in stilte. En geen dagen maar jaren.

Het is een denk proces. Maar nu stop je er nog meer denken in zul je zeggen. Ja en nee. In dit geval: Stop met plannen heb ik gezegd. Laat het varen.. dein mee op het leven in het nu. Dit is niet zo simpel als het er staat. Nu komt dus de discipline aan de orde. Wees je bewust van je gedachten. Je weet nu wat je kunt doen wanneer je jezelf betrapt op het vooruit plannen. Wanneer je jezelf betrapt op bv plannen van uitkomsten. Roep jezelf terug en ga die dialoog met jezelf aan.

Wanneer we het hebben geanalyseerd. Komt de behandeling om je op weg te helpen. Een healer.. Geneest je niet maar kan je net dat zetje of net dat stukje denken weghalen zodat er ruimte ontstaat. Waardoor je de ruimte krijgt om bewust te worden van je denken. Het is als een overvolle zolder waar van alles neergezet is in de loop der tijd. Stampvol en je weet niet waar te beginnen. En dan word je geholpen en er ontstaat ruimte. In dit geval het eerste waar ze mee komt het plannen. Natuurlijk is het niet alleen het plannen. Ze zit helemaal in haar hoofd. Ook dat stukje wordt aandacht aangegeven en hoofd en hart chakra worden weer in verbinding gebracht tijdens de healing.

Elke keer weer ben ik dankbaar dat we (universum en ik ) het verschil kunnen maken voor iemand . Heb je een vraag over dit onderwerp? Stel deze gerust in het reactie veld hieronder.