“It does not matter what comes up. What matters is who you are, the one percieving it.”

Deze sluit mooi aan op Druk in mijn hoofd. We pakken de gedachten weer even. Je kunt de zin ook anders lezen in de vorm van gebeurtenissen. Maar voor nu de gedachten in je hoofd.

Lees de tekst maar eens goed. Het klopt. Het maakt niet uit wat er opkomt in je gedachten maar hoeveel aandacht schenk je daar aan? Ga je die gedachten analyseren, onderzoeken enz? Zo raakt je hoofd vol. Want zeg nou zelf van één komt dan de andere gedachte. En zo gaat het maar door.

Word bewust van je gedachten. Dan kun je bepalen hoeveel aandacht je hier aan gaat schenken. Dan sta jij aan het roer en niet je gedachten staan aan het roer.

Dus hoe kijk jij tegen je gedachten aan? Ben jij diegene die alles uitpluist? Dan kan ik je op een briefje geven dat je hoofd vol is. Erg vol….

Of ben jij diegene die gedachten oplaat komen en er geen aandacht aan schenkt? Dat zou mooi zijn want dan ben je bewust..

Dus bewust schept rust.

Nu even weer terug naar de tekst. Het gaat erom wat doe jij met je gedachten? Hoe ga jij hiermee om? Sta daar eens bij stil. Zo word je hier van bewust.